10 C
Осиповичи
Суббота, 10 апреля, 2021
Еще

    Пяць пытанняў кіраўніку ААТ «Асіповіцкі хлебазавод»

    Популярное

    Утвердили график отключения горячей воды в Осиповичах

    График отключения горячей воды в 2021 году утвердили в Могилеве, Осиповичах и Костюковичах. Такая информация размещена на сайте Могилевского облисполкома, передает БЕЛТА.

    Осиповчанка Ева Карытка заняла 1 место в республиканском конкурсе творческих работ

    У апошні час грамадства стала актыўна вывучаць свае радаводы. Але для таго каб мець уяўленне пра сваіх продкаў, трэба добра ведаць гісторыю паходжання народа, традыцыйныя заняткі, лад жыцця і гісторыю сваёй малой радзімы.

    5 апреля в деревне Моисеевичи ракетный комплекс врезался в дом 85-летней женщины

    Многие земляки, да и не только, на этой неделе активно обсуждали в интернете следующую информацию: утром 5 апреля в деревне Моисеевичи ракетный комплекс врезался в дом 85-летней женщины. Корреспондент "районки" обратился к председателю Дричинского сельисполкома Николаю Еромову, чтобы узнать подробности происшествия и то, как разрешилась ситуация:
    Асiповiцкi Край
    Асiповiцкi Крайhttp://gzt-akray.by
    Издание существует с 1931 года. Сегодня "Асіповіцкі край" выходит дважды в неделю по вторникам и пятницам. Тираж - около 5 тыс. экземпляров. Приоритетная тема для журналистов "районки" - жизнь Осиповщины: люди, работа предприятий и организаций, массовые мероприятия и многое другое. Оставайтесь с нами!

    “Толькі прыбаўляць!” — менавіта так можна сфармуляваць адну са складаемых агульнай формулы поспеху ААТ “Асіповіцкі хлебазавод”. І гэта выразная ўстаноўка на плённую працу эфектыўна дзейнічае, што пацвярджаюць і лічбы. За мінулы год аб’ём вытворчасці хлебабулачных вырабаў склаў 102,7%, кандытарскіх — 111,4. Аб’ём атрыманай выручкі ўзрос на 8,1%. Зараз штосуткі на прадпрыемстве вырабляецца каля 10 тон прадукцыі: 4 тоны фармавога хлеба, 1300 кілаграмаў — подавага, астатняе — хлебабулачныя і кандытарскія вырабы. Усяго ж асартыментны пералік на сёння ўключае 115 пазіцый — спіс салідны.

    Аб заводскім хлебе — вырабленым і надзённым — і калектыве пагутарылі з дырэктарам Васіліем Крупенкам.

    — Якім склаўся 2016-ты для прадпрыемства? Што можна лічыць знаходкамі?

    Год быў няпростым, але плённым. Нягледзячы на тое, што даволі складана раўняцца з буйнымі вытворцамі, у якіх закладзены зусім іншыя магчымасці, канкурэнцыю дастойна вытрымліваем. З другога боку, наяўнасць здаровага вытворчага спаборніцтвафактар станоўчы: ёсць стымул пастаянна рухацца наперад, інакш не ўтрымаеш пазіцый. Сярод здабыткаў годабольш шырокае асваенне мінскага і бабруйскага напрамкаў, дзе з’явіліся новыя партнёры. Увогуле, доля экспарту прадукцыі за межы раёна з цягам часу ўзрастае: калі яшчэ некалькі гадоў назад гэта было 7-8 працэнтаў, то зараз — 22-23. Сярод знаходакнавінак назваў бы пернікі. Гэты прадукт з’явіўся на паліцах магазінаў у кастрычніку, пакуль мы вырабляем сырцовыя, потым пяройдзем на заварныя, у якіх большы тэрмін захавання. Асвойваем і слоенае цеста. Пачынаць раніцу з кубачка кавы з круасанам, мяркую, даспадобы не толькі парыжанам, але і асіпаўчанам.

    — У чым або ў кім бачыце патэнцыял для развіцця прадпрыемства?

    — У першую чаргу гэта людскі рэсурс. Зараз калектыў аб’ядноўвае 128 чалавек. Прыемна, што за апошнія гады ў нас практычна спынілася цякучасць кадраў. На заводзе працуюць людзі адказныя, неабыякавыя да справы. Усе спецыялісты дастаткова маладога ўзросту, з профільнай адукацыяй, таму ў заўтрашні дзень глядзім смела.

    Стымул у рабоце дае і ўдзел у розных вытворчых конкурсах, дзе нашы прадукты ўжо заваявалі нямала прэстыжных узнагарод. А гэта — паказчык агульнага прафесіяналізму калектыву.

    — Прызнайцеся, Васілій Цімафеевіч, ці ёсць у асіповіцкіх хлебапёкаў свой сакрэт, які яны беражліва захоўваюць дзесяцігоддзямі?

    Скажу, што ёсць. Ужо нямала гадоў трымае свае пазіцыі фармавы хлеб, якому аддаюць перавагу многія землякі. А ўдаецца нам гэта перш за ўсё за кошт якасці. Многія вытворцы, каб зрабіць прадукт больш танным, ужываюць недарагую муку. У нашых жакірпічыках” нязменна прысутнічае пшанічная, якая надае і адпаведны смак, і аб’ём. Напрыклад, у лютым пачалі выпускацьУзгорак” традыцыйны, у якім пшанічнай мукі          50%. Спрабавалі фармавы хлеб упакоўваць, аднак людзям не зусім спадабалася: кажуць, не такая хрусткая стала скарынка. Цяпер прадаём гэты прадукт без упакоўкі пакупнікам так больш даспадобы. Для таго, каб спажыўцы мелі самы свежы хлеб, выпякаем яго выключна ў начную змену і раніцай дастаўляем у гандлёвыя кропкі. Так што галоўны сакрэтулік інтарэсаў спажыўца і захаванне якасці.

    — Ваша прадпрыемства адзначана ў аглядзе-конкурсе на лепшую арганізацыю ідэалагічнай, інфармацыйна-прапагандысцкай і выхаваўчай работы. Як працуеце ў гэтым кірунку?

    Стварэнне камфортных і бяспечных умоў для эфектыўнай работы людзей, правільная іх матывацыя дапамагае мець у калектыве адпаведны працоўны настрой. Людзі адчуваюць вялікую адказнасць яшчэ і таму, што занятыя ў вытворчасці галоўнага прадукту і выразна гэта ўсведамляюць.

    У многім дапамагае падтрымліваць спрыяльны мікраклімат прафсаюзны камітэт. Дарэчы, у нас усе працаўнікічлены прафесійнай суполкі. Прафкам адказны не толькі за культурнамасавыя мерапрыемствы ды аздараўленне, але і за бяспеку працы. Ніколі не забываем і пра сваіх ветэранаў. Ім прыемна наша ўвага, а нам карысны іх багаты працоўны вопыт, якім яны з задавальненнем дзеляцца.

    Падтрымліваць інфармаванасць завадчан дапамагаюць рэгулярныя сустрэчы, прычым не толькі ў адведзеныя для гэтага дні. Шмат карысных звестак размешчана на розных тэматычных стэндах.

    — У любым калектыве, маленькі ён ці вялікі, ёсць людзі, якія надаюць імпульс у рабоце. Каго можаце адзначыць?

    — Больш за 30 гадоў працуюць на прадпрыемстве кандытар Галіна Казлоўская і старшы майстар Галіна Каленік, пекар хлебнай лініі Людміла Запарожац, майстартэхнолаг Таццяна Кузьміч, аператар кацельні Валерый Волк. Толькі слоў падзякі заслугоўвае і работа пекара Галіны Азаранка, цестамесаў Вольгі Грышановіч і Святланы Ястрэмскай, слесарарамонтніка Івана Кірдуна, прыёмшчыкаўздатчыкаў гатовай прадукцыі Святланы Кордавай і Ірыны Колтун, а таксама многіх іншых.

     Асобна скажу пра тых, для каго работа на хлебазаводзе стала сямейнай справай. 4 дзесяцігоддзі аддала прадпрыемству Антаніна Горная. На працягу 34 гадоў яна ўзначальвала вытворчую лабараторыю, а зараз на гэтай пасадзе яе дачка Вольга Мароз. Дарэчы, яна ў нас і прафсаюзны лідар. Майстартэхнолаг Ірына Балуева мае стаж 35 гадоў, сёння побач з маці працуе заквасчыкам і дачка Вольга Антоненкава. Дзяўчына вучылася ў Маладзечанскім політэхнічным каледжы, цяпер заканчвае Магілёўскі ўніверсітэт харчавання па спецыяльнасцітэхналогія хлебапякарнай, макароннай і кандытарскай вытворчасці”.

    Бацькі заўсёды жадаюць дзецям толькі лепшага. Калі параілі працаваць на сваім прадпрыемстве, значыць, маюць да яго вялікую павагу, жадаюць, каб лёс сям’і і надалей быў звязаны з лёсам завода. Гэта, па вялікім рахунку, і ёсць найвышэйшая ацэнка.

    Реклама

    Последнее

    Гузаль Цыганкова приехала в Беларусь в детстве

    Отца-военного по долгу службы несколько раз переводили из гарнизона в гарнизон. Поэтому уроженка солнечного Узбекистана пошла в школу в Монголии, а окончила ее уже в Беларуси.

    ГАИ призывает граждан к содействию

    В целях своевременного реагирования на изменения дорожно-транспортной обстановки необходимо незамедлительно информировать органы внутренних дел по телефонной линии «102» о нахождении на дороге уязвимых участников дорожного движения, находящихся в состоянии алкогольного опьянения, либо создающих своим поведением предпосылки к совершению ДТП, для их своевременного изъятия с проезжей части, а также лиц управляющих транспортными средствами в состоянии алкогольного опьянения и не имея права управления транспортными средствами.