21.7 C
Осиповичи
Пятница, 18 июня, 2021
Еще

    Всегда рады посетителям в ресторане «Пралеска»

    Популярное

    Гатаваць, каб было смачна

    Гэта адна з найбольшых кропак грамадскага харчавання раёна. Тут адразу можа размясціцца 100 чалавек. Для іх абслугоўвання аднаго повара ці афіцыянта мала, таму на кухні працуе цэлая каманда прафесіяналаў пад началам дырэктара Валянціны Юрачкінай.

    — Апошнім часам “Пралеска” запатрабавана сярод землякоў, — гаворыць Валянціна Дзмітрыеўна, якая аддала сферы грамадскага харчавання ўжо больш за 30 гадоў. — Дома мала хто хоча цяпер займацца арганізацыяй застольных мерапрыемстваў. Таму людзі праводзяць у нас вяселлі, карпаратывы, дні нараджэння. Стараемся для ўсіх стварыць утульную атмасферу і абавязкова смачна накарміць.

    — Святая святых, безумоўна, кухня?

    — Яна мае ўсё неабходнае абсталяванне. І, галоўнае, тут працуюць сапраўдныя майстры сваёй справы. Шчыруюць над прыгатаваннем страў повары Святлана Кур’яновіч, Таццяна Мельнік, Валянціна Камінская — стаж на траіх складае каля ста гадоў. Нядаўна да іх далучыўся Ягор Караневіч, якому пакуль ёсць чаму павучыцца ў старэйшых. Кандытары Таццяна Варчэня і Святлана Павукова таксама не адстаюць ад калег. Дарэчы, торты і пірагі, якія нараджаюцца ў руках дзяўчат, карыстаюцца попытам у заказчыкаў. Ды і астатняя наша прадукцыя таксама мае свайго кліента. Усяго ў асартыменце — пад 100 кандытарскіх вырабаў. Асабліва падабаюцца пакупнікам піражкі з рознымі начынкамі, булачкі, беляшы, чабурэкі. Гатуем таксама піцу і шаурму. Штодня па гандлёвых кропках — дзвюх стацыянарных: “Горячая выпечка” на вакзале і “Булочная” па вуліцы Сумчанкі, і адной сезоннай, што размешчана насупраць райпаліклінікі, — разыходзіцца звыш 150 кілаграмаў свежай выпечкі, трэцяя частка якой — піражкі. Так што галоўны інгрэдыент на нашай кухні — мука. Яе ідзе прыкладна сотня кілаграмаў у дзень. Акрамя повараў і кандытараў, у адной звязцы з намі тыя, хто сочыць, каб посуд і кухня ўтрымліваліся ў чысціні: Наталля Жучкевіч і Таццяна Пяшкова, Валянціна Ерлік і Тамара Базуноўская.

    — Які цэнавы дыяпазон вырабаў?

    Самая дарагая шаурма — 2 рублі 70 капеек, піражкі — ад 50 да 70 капеек, булачкі — ад 37 да 68, пірожныя — ад 90 да рубля. Сочым за коштам на такую ж прадукцыю, выпускаемую іншымі вытворцамі. Нашы цэны аптымальныя: не хочам страціць сваіх пакупнікоў. Адно з бойкіх месцаў — на вакзале, дзе многа студэнтаў і пенсіянераў, таму і не імкнемся да павышэння кошту прадукцыі.

    Ніна ВІКТОРЧЫК.

    n.viktorchik@gzt-akray.by

    Реклама

    Последнее

    Интервью с главврачом осиповичской ЦРБ

    — Пік захворвання адзначаўся ў кастрычніку-лістападзе мінулага года, потым сітуацыя стабілізавалася. Так што чарговая хваля нас сур’ёзна не закранула. Сёння для стацыянарнага лячэння дастаткова трыццаць пяць ложкаў у “чырвонай зоне” і шэсць месцаў у рэанімацыйным аддзяленні райбальніцы.

    В ближайшие дни ожидается жаркая погода. РОЧС предупреждает

    Жара!!! В ближайшие дни ожидается жаркая погода. По прогнозам синоптиков воздух прогреется до +33°С, а на следующей неделе столбик термометра может достигнуть и 36° С! Жара...

    Сотрудники РОВД поздравили осиповичских медиков с праздником

    У рамках акцыі “Мы адзіныя” прадстаўнікі аддзела ўнутраных спраў райвыканкама наведалі Цэнтральную раённую бальніцу, каб павіншаваць яе работнікаў з прафесійным святам. Госці завіталі ў прыёмны пакой — месца, дзе, як і ў “дзяжурцы” міліцыі, работа даволі напружаная і непрадказальная — 24/7 і ў пастаянным тонусе.

    Обеспечение сохранности скота – одна из приоритетных задач аграрной отрасли

    На состоявшемся 29.04.2021 совещании Глава государства отметил неудовлетворительные результаты работы по предупреждению падежа скота в сельхозорганизациях республики и возможные в связи с этим потери производства продукции животноводства, потребовал не допустить роста падежа скота.

    Бойцы Витебской 103-й отдельной гвардейской воздушно-десантной бригады возложили цветы к месту захоронения Героя Советского Союза Сергея Каданчика

    Нямала слаўных людзей нарадзіла асіповіцкая зямля. Адзін з іх — Сяргей Каданчык. Ура-джэнец Маісеевіч з 1928 года знаходзіўся ў радах Чырвонай арміі. Удзельнічаў у вызваленчым паходзе савецкіх войск у Заходнюю Беларусію ў 1939 годзе, у савецка-фінляндскай вайне 1939-1940 гадоў. З першага дня Вялікай Айчыннай мужна змагаўся с фашыстамі. Удзельнічаў у Новарасійскай аперацыі.