0.5 C
Осиповичи
Воскресенье, 28 февраля, 2021
Еще

    Всегда рады посетителям в ресторане «Пралеска»

    Популярное

    Бригада особого назначения

    Калі мінулай вясной мы сустракалі дзесьці ў двары медыкаў у ”скафандрах”, нас ахопліваў жах. Мінуў час, і цяпер з’яўленне ў пад’ездах медработнікаў у спецвопратцы, якія наведваюць хворых на CОVID-19, нікога не здзіўляе.

    23 февраля в Осиповичах впервые состоялся «Забег настоящих мужчин»

    Бег — понятие всесезонное, и поклонникам данного вида спорта непогода не помеха. Несмотря на мороз и ветер, около полусотни мужчин решили принять участие в необычном забеге — с оголенным торсом. На старт вышли сотрудники РОВД, РОЧС, члены ОО "БРСМ" и другие любители активного отдыха. Дистанцию преодолели и юные спортсмены Тимофей Соколовский (7 лет), Михаил Яковюк (8 лет) и осиповичский аксакал легкой атлетики Борис Липский (79 лет).

    Депутат Могилевского облсовета депутатов Владимир Рыжанков провел встречи с осиповчанами

    Падчас чарговай рабочай паездкі дэпутата Магілёўскага аблсавета дэпутатаў Уладзіміра Рыжанкова на Асіповіччыну адбылася яго сустрэча з супрацоўнікамі РАУС і калектывам ЗАТ “Асіповіцкі завод транспартнага машынабудавання”. Уладзімір Сяргеевіч уваходзіў у склад дэлегацыі нашага рэгіёна на шостым Усебеларускім народным сходзе і зараз дзеліцца з выбаршчыкамі думкамі-разважаннямі наконт прынятых у Палацы Рэспублікі рашэнняў.

    Предвыборная программа кандидата в депутаты Натальи Книги

    Предвыборная программа кандидата в депутаты Палаты представителей Национального собрания Республики Беларусь седьмого созыва по Осиповичскому избирательному округу № 89 Книги Натальи Ивановны Работая вместе, сделаем...

    Гатаваць, каб было смачна

    Гэта адна з найбольшых кропак грамадскага харчавання раёна. Тут адразу можа размясціцца 100 чалавек. Для іх абслугоўвання аднаго повара ці афіцыянта мала, таму на кухні працуе цэлая каманда прафесіяналаў пад началам дырэктара Валянціны Юрачкінай.

    — Апошнім часам “Пралеска” запатрабавана сярод землякоў, — гаворыць Валянціна Дзмітрыеўна, якая аддала сферы грамадскага харчавання ўжо больш за 30 гадоў. — Дома мала хто хоча цяпер займацца арганізацыяй застольных мерапрыемстваў. Таму людзі праводзяць у нас вяселлі, карпаратывы, дні нараджэння. Стараемся для ўсіх стварыць утульную атмасферу і абавязкова смачна накарміць.

    — Святая святых, безумоўна, кухня?

    — Яна мае ўсё неабходнае абсталяванне. І, галоўнае, тут працуюць сапраўдныя майстры сваёй справы. Шчыруюць над прыгатаваннем страў повары Святлана Кур’яновіч, Таццяна Мельнік, Валянціна Камінская — стаж на траіх складае каля ста гадоў. Нядаўна да іх далучыўся Ягор Караневіч, якому пакуль ёсць чаму павучыцца ў старэйшых. Кандытары Таццяна Варчэня і Святлана Павукова таксама не адстаюць ад калег. Дарэчы, торты і пірагі, якія нараджаюцца ў руках дзяўчат, карыстаюцца попытам у заказчыкаў. Ды і астатняя наша прадукцыя таксама мае свайго кліента. Усяго ў асартыменце — пад 100 кандытарскіх вырабаў. Асабліва падабаюцца пакупнікам піражкі з рознымі начынкамі, булачкі, беляшы, чабурэкі. Гатуем таксама піцу і шаурму. Штодня па гандлёвых кропках — дзвюх стацыянарных: “Горячая выпечка” на вакзале і “Булочная” па вуліцы Сумчанкі, і адной сезоннай, што размешчана насупраць райпаліклінікі, — разыходзіцца звыш 150 кілаграмаў свежай выпечкі, трэцяя частка якой — піражкі. Так што галоўны інгрэдыент на нашай кухні — мука. Яе ідзе прыкладна сотня кілаграмаў у дзень. Акрамя повараў і кандытараў, у адной звязцы з намі тыя, хто сочыць, каб посуд і кухня ўтрымліваліся ў чысціні: Наталля Жучкевіч і Таццяна Пяшкова, Валянціна Ерлік і Тамара Базуноўская.

    — Які цэнавы дыяпазон вырабаў?

    Самая дарагая шаурма — 2 рублі 70 капеек, піражкі — ад 50 да 70 капеек, булачкі — ад 37 да 68, пірожныя — ад 90 да рубля. Сочым за коштам на такую ж прадукцыю, выпускаемую іншымі вытворцамі. Нашы цэны аптымальныя: не хочам страціць сваіх пакупнікоў. Адно з бойкіх месцаў — на вакзале, дзе многа студэнтаў і пенсіянераў, таму і не імкнемся да павышэння кошту прадукцыі.

    Ніна ВІКТОРЧЫК.

    n.viktorchik@gzt-akray.by

    Реклама

    Последнее

    Почти год Анна Гвоздёва работает в осиповичском КБО

    Ганна прыехала ў наш раён мэтанакіравана: тут працуе яе муж. Яны абодва з Магілёва, і, калі малады чалавек тры гады таму па размеркаванні трапіў на філіял “Асіповіцкі” ААТ “Бабушкина крынка”, студэнтка Магілёўскага дзяржаўнага эканамічнага прафесійна-тэхнічнага каледжа вырашыла, што таксама абавязкова знойдзе першае месца працы ў нашым раёне. Так летась ААТ “Асіповіцкі КБА” атрымаў маладога спецыяліста.

    Год с COVID-19

    Коронавирус - это вирусная инфекция, которая вызывает выраженную интоксикацию организма и проблемы с дыхательной и пищеварительной системами.

    Бригада особого назначения

    Калі мінулай вясной мы сустракалі дзесьці ў двары медыкаў у ”скафандрах”, нас ахопліваў жах. Мінуў час, і цяпер з’яўленне ў пад’ездах медработнікаў у спецвопратцы, якія наведваюць хворых на CОVID-19, нікога не здзіўляе.

    Лукашенко: главная задача на предстоящие месяцы — сформировать боеспособный спортивный «десант» в Токио

    Первоочередная задача для спортивной отрасли Беларуси на предстоящие месяцы - сформировать боеспособный спортивный "десант" в Токио. На это обратил сегодня внимание Президент Беларуси, президент Национального олимпийского комитета Александр Лукашенко на Олимпийском собрании НОК, передает корреспондент БЕЛТА.

    1 марта — Международный день борьбы с наркоманией

    Словарь. Закладка — схрон наркотиков; предназначен для дальнейшего сбыта наркотических средств способом, при котором исключается прямой контакт между продавцом и покупателем. Закладчик (жарг. кладмен) — человек, прячущий закладку (жарг. клад).