-1.6 C
Осиповичи
Четверг, 3 декабря, 2020
Еще

    Чем кормят аграриев Осиповичского района и сколько это стоит?

    Популярное

    Богданович: белорусские атлеты хотят выступать только под национальным флагом

    Белорусские атлеты хотят выступать только под национальным флагом. Такую точку зрения высказал олимпийский чемпион 2008 года в Пекине в гребле на каноэ Александр Богданович, который поддержал своей подписью открытое обращение к международной и белорусской общественности, сообщили БЕЛТА в пресс-службе НОК Беларуси.

    В детском саду № 11 «Звездочка» занятия «Экология» проходят в собственной оранжерее

    — Навакольны свет выступае разнастайнай крыніцай ведаў для дзяцей. Жыццёва неабходна вучыць іх з ранняга ўзросту беражліва і ўважліва ставіцца да прыроды, — упэўнена выхавальнік групы “Сонейка” Алена Скобнікава. — Зацікавіць дашкольнікаў гэтай тэмай можна, дазваляючы ім актыўна ўдзельнічаць у працэсе.

    4 декабря 2020 нотариусы Беларуси будут консультировать бесплатно

    В этом году республиканская благотворительная акция, традиционно приуроченная к празднованию Дня юриста в нашей стране, пройдет в режиме онлайн. Участие в ней примут все нотариальные конторы и нотариальные бюро нашей страны.

    Как новые технологии влияют на жизнь земляков

    Современные технологии призваны улучшать качество жизни, делать некоторые ее аспекты проще и доступнее. Наверное, уже не осталось тех, кого можно удивить, например, возможностью бесконтактной оплаты в магазине с помощью банковской карты. Или тем, что практически любые покупки можно совершить вообще не выходя из дома — через интернет. Всё это оказывается весьма кстати, особенно в условиях вирусной эпидемии. Но, как говорится, нет предела совершенству. Еще одна новинка была предложена в начале осени белорусам, которые пользуются общественным транспортом.
    Асiповiцкi Край
    Асiповiцкi Крайhttp://gzt-akray.by
    Издание существует с 1931 года. Сегодня "Асіповіцкі край" выходит дважды в неделю по вторникам и пятницам. Тираж - около 5 тыс. экземпляров. Приоритетная тема для журналистов "районки" - жизнь Осиповщины: люди, работа предприятий и организаций, массовые мероприятия и многое другое. Оставайтесь с нами!

    Сталовая філіяла “Белшына-агра” ААТ “Белшына” зараз працуе ва ўзмоцненым рэжыме. А як жа іначай? Пачалася ўборачная пара, аграрыі працуюць з раніцы да позняга вечара і без паўнавартаснага харчавання заставацца ім нельга.

    Повар 4 разряду Алена Добшыкава, кухонная рабочая Любоў Умецкая, загадчык сталовай Людміла Кучынская, повар 5 разраду Любоў Быкоўская і прыбіральшчыца Таццяна Астраух.

    — За дзень тут сілкуецца больш за сто чалавек, — паведамляе Людміла Кучынская. — 80 работнікам адвозім абед на поле, 30 заходзяць сюды самі, яшчэ 50 — вячэраюць. Дадайце да гэтай колькасці паштальёнаў, электрыкаў, дактароў і будаўнікоў царквы, якія час ад часу да нас наведваюцца. Прыходзяць і мясцовыя жыхары. Літаральна з гадзіны дзве таму прыходзілі бабуля з унучкай. Летась заглядвала і моладзь са студэнцкіх атрадаў. У гэтым годзе юнакі і дзяўчаты імкнуцца больш зарабіць грошай, таму на гарачых блюдах эканомяць. Але падабаецца наша ежа ўсім.

    Для гэтага ёсць важкая прычына. Прадукты для сталовай пастаўляюцца з Глускага райста, Бабруйска, галаўнога прадпрыемства. Таму іх якасць не выклікае сумневу. А калі дадаць да добрай “сыравіны” майстэрства калектыву з сямі жанчын і любоў да працы, то можна задаволіць густы нават самага патрабавальнага спажыўца.

    Алена Добшыкава

    — Сёлета мы зрабілі акцэнт на блюдах нацыянальнай кухні, — з гонарам адзначае Людміла Іванаўна. — Аднак сярод іх шматлікасці любімым гарнірам застаецца бульбяное пюрэ, якое добра падыходзіць да разнастайных страў з мяса і рыбы. З-за таго што адмовіліся ад выкарыстання ялавічных костак пры прыгатаванні булёнаў, супоў і выкарыстоўваем выразку, кошт павялічыўся да 3,5-4,5 рублёў. Але на затратах механізатараў на абеды гэта адбілася нязначна: кошт харчавання для іх складае 70-80 капеек у дзень, ці каля 20 рублёў за месяц.

    Таксама ў сталовай можна скарыстацца і банкетнай залай. Хоць па памеры яна невялікая, але па сваёй утульнасці і кошце арэнды стане выдатным выбарам для невялікай кампаніі.

    Любоў Быкоўская

    У якасці доказу сваіх слоў Людміла Іванаўна прапануе паглядзець кнігу водгукаў і прапаноў. Усе запісы сведчаць, што тут працуюць прафесіяналы кулінарнай справы, з-пад рук якіх выходзяць апетытныя смачныя стравы, і на пажаданне “Смачна есці!” хочацца шчыра адказаць: “Вялікі дзякуй!”.

    Ганна САБЕЛА.

    Фота Анастасіі МАЦЮШЭНКА.

    Реклама

    Последнее

    За сутки в Беларуси зарегистрирован 1701 пациент с COVID-19, выписаны 1729

    За сутки в Беларуси зарегистрирован 1701 пациент с COVID-19, выписаны 1729. Об этом БЕЛТА сообщили в пресс-службе Министерства здравоохранения.

    В Могилевской области 1 декабря стартует благотворительный марафон «Согреем детские сердца»

    В Могилевской области 1 декабря стартует благотворительный марафон «Согреем детские сердца», сообщили в  Могилевском областном отделении РОО «Белорусский детский фонд».

    «Сегодня нам как никогда надо быть вместе» — о чем говорил Лукашенко и другие лидеры на саммите ОДКБ

    2 декабря состоялась сессия Совета коллективной безопасности ОДКБ. Ранее подобные встречи глав государств проходили в очном формате, однако в этот раз из-за неблагоприятной эпидемической обстановки саммит решили провести онлайн. Что же обсуждали лидеры стран ОДКБ и какие заявления прозвучали во время встречи?

    Богданович: белорусские атлеты хотят выступать только под национальным флагом

    Белорусские атлеты хотят выступать только под национальным флагом. Такую точку зрения высказал олимпийский чемпион 2008 года в Пекине в гребле на каноэ Александр Богданович, который поддержал своей подписью открытое обращение к международной и белорусской общественности, сообщили БЕЛТА в пресс-службе НОК Беларуси.

    Осиповчане Николай и Наталья Тернавские уже 60 лет вместе

    Мікалай і Наталля сустрэліся на Кіраваградскай зямлі. Хлопец там нарадзіўся і вырас. А вось дзяўчына гадавалася ў вёсцы Сямігосцічы Столінскага раёна. Там скончыла школу і пачала працоўную дзейнасць на будоўлі. А потым разам з іншымі паехала на сезонныя работы ва Украіну. І гэта паездка аказалася лёсавызначальнай.