12.3 C
Осиповичи
Понедельник, 28 сентября, 2020
Еще

    У Асіповічах з’явіўся «Трон»

    Популярное

    Тонкости управления большим промышленным предприятием на примере ОАО «ОЗАА»

    Суть любого материального производства: берем нечто материальное и, вложив определенное количество труда, получаем продукт — законченный результат деятельности, который можно продать.

    В Осиповичском районе продолжается эпидемическое распространение COVID-19

    — На Осиповщине, как и по всей стране, эпидемия коронавируса не останавливалась, но проходила в контролируемых рамках, — сообщила главный государственный санитарный врач района — главный врач райЦГЭ Екатерина Мукалова. — Сейчас, после определенного снижения уровня заболеваемости инфекцией в летний период, в районе всё чаще регистрируются случаи COVID-19, имеющие эпидемиологическую преемственность: семейные очаги, очаги заболевания по месту работы и учебы; причем в числе заболевших не только пожилые и ослабленные люди, но и дети, трудоспособные граждане.

    Мотокросс в Осиповичах

    Соревнования по мотокроссу «МОТОФОРМАТ-2018» состоялись в Осиповичах 16 июня. На трассу около стадиона «Юность» приехали 45 участников, в том числе и представители Литвы и...

    В Осиповичах – Кубок Беларуси!

    Яркие, зрелищные, любимые многими соревнования по мотокроссу вновь ждут осиповчан и гостей города: Осиповичи в очередной раз принимают открытый Кубок Республики Беларусь по мотоциклетному кроссу, посвященный Дню машиностроителя.

    Iнтэрв’ю з нагоды

    tron

    Прыемна адзначаць пазітыўныя змяненні, якія адбываюцца ў жыцці горада і землякоў. І адкрыццё ў дзень вясновага жаночага свята на першым паверсе ўсім вядомай “Пралескі” більярд-бара “Трон” таксама можна аднесці да такіх падзей. Новы бар — гэта не толькі 11 дадатковых працоўных месцаў, але і новае слова ў сістэме грамадскага харчавання Асіповічаў.

    трон8

    Ва ўтульнай зале наведвальнікаў сустракаюць два сталы для гульні ў більярд. Месца адпачынку прызначаецца для пэўнага кола візіцёраў, таму няма патрэбы адводзіць плошчу пад танцпол — дыскатэкі тут не будзе. А вось ненавязлівая музыка — калі ласка. Пасадачных месцаў 30. Можна заказаць столік на дваіх, а можна і з кампаніяй размясціцца за вялікім сталом у асобнай кабінцы. Мэбля — толькі натуральная, зробленая з сасны, так бы мовіць, у вясковым стылі, дзе пэўная брутальнасць гарманічна спалучаецца з грунтоўнасцю і своеасаблівай прыгажосцю. На кожным століку — керамічныя наборы для спецый, зробленыя пад заказ у “Белмастацтвакераміцы”, побач — металічныя званочкі, якія паклічуць за вас афіцыянта. Два вялікія тэлевізары надаюць кафэ дадатковую функцыянальнасць: зручна прыйсці, напрыклад, футбольным фанатам ці паглядзець з сябрамі матчы чэмпіянату свету па хакеі, які пройдзе ўжо зусім хутка ў краіне. Дарэчы, скарыстацца інтэрнэтам тут таксама ёсць магчымасць.

    трон3трон

    Асобныя дэталі ўдакладніла гаспадыня бара Наталля Пахоменка:

    — Чаму “Трон”? Гэта сугучна з назваю ўзначальваемага прыватнага прадпрыемства “ТронГрад”. Ну і, згадзіцеся, трон — месца, якое дастаўляе чалавеку пэўную асалоду. Чаму б і не? Ну а калі сур’ёзна, то кропка грамадскага харчавання патрабавала нямала намаганняў і выдаткаў, таму чакаем, што яна апраўдае мэты, дзеля якіх і была створана. Па-першае, нам хацелася, каб гэта было месцам параўнальна ціхім і ўтульным, для пэўнай катэгорыі людзей, якія ведаюць толк у адпачынку — інтэр’ер садзейнічае задушэўным размовам і цёплым сустрэчам. Па-другое, маем мэту накарміць смачнай карыснай ежай і землякоў, і гасцей горада. Упор у меню робіцца на нацыянальную кухню. Пералік страў не надта шырокі — каля паўсотні найменняў, аднак гарантуем, што ўсё заяўленае заўсёды будзе ў наяўнасці. Ёсць і свае “фішкі”: напрыклад, калі вы заказваеце комплексны абед альбо проста боршч з пампушкамі, то ў якасці бонуса вам пададуць асарці са шпіку.

    трон4 трон5

    — А як наконт фірменных страў?

    — Абавязкова! Гэта салата “Трон” з курыцай, сухарыкамі, а астатнія інгрэдыенты — сакрэт, прыходзьце і спрабуйце. Маем і свой рэцэпт лёгкага, адцененага міндалём соусу. Дарэчы, і соус, і спецыі заўсёды будуць на стале. Наогул, стараемся задаволіць густ любога наведвальніка. Напрыклад, тыя ж варэнікі могуць быць не толькі з самым разнастайным начыннем, але і па-рознаму прыгатаваныя: паравыя, смажаныя, вараныя — як душа пажадае. Хочаце кваску альбо кампоту? Таксама калі ласка. А ў халодную пару года будзем варыць глінтвейн.

    трон1

    — Зразумела, што кухня адметная. Што гэтаму садзейнічае?

    — Закуплена новае французскае, італьянскае абсталяванне, і гэта дазваляе не толькі без праблем захоўваць санітарныя нормы, але і рыхтаваць, напрыклад, піцу. Немалое значэнне, мяркую, мае прафесіяналізм каманды. Шэф-повара, напрыклад, запрасілі са сталіцы. Ён, дарэчы, удзельнік Першай кулінарнай школы “Oede”. Спадзяюся, што сакрэтамі майстэрства, якіх у яго нямала, падзеліцца і з другімі “тронаўцамі”.

    трон6

    — Які рэжым работы мае ўстанова?

    — Працуем штодня з 12 да 24 гадзін, а ў пятніцу, суботу і нядзелю — да трох ночы. Перапынку на абед няма. “Трон” ніколі не будзе зачыняцца на спецабслугоўванне: калі чалавек вырашыў паабедаць у нас, у яго гэтая магчымасць абавязкова павінна быць.

    трон2

    — Месцазнаходжанне більярд-бара вельмі зручнае…

    — І гэтым абавязкова скарыстаемся. Паставім на цёплы сезон вынасныя столікі, каб тыя ж матулі, якія гуляюць з дзецьмі побач у парку, маглі прыйсці сюды са сваімі сынамі-дачушкамі і заказаць марожанае, малочны кактэйль альбо ліманад з пірожным, зрабіць прыемны перапынак, адпачываючы ад спёкі. Папрацуем і над дызайнам тэрыторыі.

    трон7

    — А якія яшчэ ёсць планы ў прадпрыемства “ТронГрад”?

    — Марым змяніць “Пралеску” карэнным чынам. Напрыклад, на другім паверсе зрабіць боўлінг, на трэцім — гасцініцу больш як на 30 нумароў. Для гэтага трэба правесці адпаведную экспертызу. Хацелася б, каб “Пралеска” стала своеасаблівым цэнтрам, дзе можна і спыніцца, і цікава правесці час. Словам, каб наш горад стаў яшчэ больш гасцінным і прывабным.

    Гутарыла Валянціна КОРБАЛЬ.

    5 КОММЕНТАРИИ

    Реклама

    Последнее

    У осиповичского райотдела по чрезвычайным ситуациям — надежный тыл

    "Выехали на ликвидацию пожара", "Оказали помощь в ДТП", "Устранили протечку горючих веществ" — чаще всего работа сотрудников МЧС представляется исключительно в ключе подобных сообщений. Но чтобы система оказания помощи населению работала четко и без перебоев, она должна быть налажена уже на этапе быта. Ведь, согласитесь, результат любой деятельности во многом зависит от того, какие условия для этого созданы.

    “За мирную Беларусь!”: патриотический автопробег Осиповичи-Брицаловичи

    Посещение места, связанного с самыми трагичными и одновременно героическими страницами истории родного края, наиболее соответствует духу моральных ценностей, сохранение которых сегодня является одной из важных задач государства и общества.

    Осиповчанин Тимофей Астрашевский занимается мотокроссом с пяти лет

    Без малого 6 лет назад "районка" впервые рассказала об одном из самых юных приверженцев мотокросса в области — осиповчанине Тимофее Астрашевском. Тогда мальчишка только делал первые шаги в этом достаточно серьезном виде спорта — и подавал большие надежды. Оправдались ли ожидания его отца-тренера Алексея и как далеко продвинулся Тимофей по спортивной лестнице?

    Тонкости управления большим промышленным предприятием на примере ОАО «ОЗАА»

    Суть любого материального производства: берем нечто материальное и, вложив определенное количество труда, получаем продукт — законченный результат деятельности, который можно продать.

    Коротко о разном. Осиповичи

    Каля 120 прышчэпак супраць шаленства сабакам і амаль 75 — кошкам зрабілі спецыялісты гарадской ветэрынарнай станцыі ў жніўні. Супраць іншых вірусных захворванняў за той жа месяц прышчэплена 150 і 45 сабак і кошак адпаведна.